Клапани

Защо клапаните натрупват въглеродни отлагания?

Водородно почистване на клапаните

Днешния дизайн на двигателя включва начин на впръскване наречен “Директен инжекцион”. При този тип двигател вместо смесване на горивото и въздуха в предгоривна камера се инжектира при ниско налягане на горивото, то се впръсква под високо налягане директно в цилиндъра, където се смесва с въздуха, който вече е навлязъл. Предимствата на директния инжекцион са: по-добра икономия на гориво, ефективност и производителност. Въпреки това, недостатък е, че горивото не преминава през всмукателните клапани и по тази причина те не се почистват.


премахване на наслоявания от клапани

Когато се вземе под внимание, че включването на системата за рециркулация на изгорелите газове (ЕГР-а) се включва, което повишава количеството на неизразходвано гориво, масло и други депозити, които влизат във смукателните отвори не е чудно, че клапаните се замърсяват.Един автомобил, който има въглеродни натрупвания по клапаните не може да покаже предупреждение на таблото на автомобила и диагностичните кодове за това. Първите признаци, вероятно, ще бъдат леко и постепенно намаляване на динамиката, съответно разхода на гориво и пушека може да се увеличат.

За да премахнете въглеродните налепи по клапаните, може да ги почистите без разглобяване със помощта на Карбон клининг технологията, която е доста евтина алтернатива в сравнение с разглобяване и демонтиране на клапаните.