Водородно почистване

Какво е “Декарбонизиране” или “Водородно почистване”?

Декарбонизиране или водородно почистване на двигателя е процес на премахване на въглеродните отлагания от основни компоненти и системи на двигателя. Когато добавим окси-водороден газ за процеса на горене в цилиндрите, ние правим гориво-въздушната смес много богата, но и по-чиста.

Водородно почистване на двигател

Процесът на почистване е известен още като “пиролизно горене” в цилиндрите, при което биват доизгорени натрупаните въглеродни образувания в DPF филтър, клапани, сегменти, турбо, катализатор и цялата изпускателна система. По този начин въглеродните накипи се сублимират и излизат със изгорелите газове.

Обикновено  процедурата трае 60 минути, като е необходимо да задържите няколко пъти двигателя  за около 5-6 мин. на 2500-3000 об.  за да може да развие повече температура в двигателя и съответно в турбото, клапаните, катализатора или филтъра за твърди частици и цялата генерация.

Възможно е по време на водородното почистване да видите от ауспуха да излизат черно-бели пушеци. Tова е признак, че двигателя се почиства. Когато автомобилът спре да пуши дори и на много високи обороти, тогава може да завършите карбон почистването, като спрете машината и оставите двигателя за 5-6 минути да поработи на ниски обороти.

Защо е важно да декарбонизираме двигателя на автомобила?

Замърсеният двигател в резултат на въглеродните отлагания по основни компоненти и части, най-често е причина за намалена динамика, прекомерни емисии, увеличен разход на гориво, или повреда на скъпи части.

Пушек водородно почистване

Какви са най-честите причини за натрупване на въглеродни депозити по двигателя ?

Двигателите натрупват въглеродни депозити по отделните компоненти заради, износен сензор или датчик, наложени ограничения на скоростта, качеството на горивото и шофиране при ниски скорости в градски условия или също така рециркулация на изгорелите газове и други като ремапнат или чипосан дизелов автомобил, който впръсква много гориво в определени режими и натоварвания.

Симптомите се проявяват под формата на наситени нагари от въглерод, които са доста здрави, както по клапани, сегменти на буталата и техните чела, DPF филтър, EGR клапан, запушен турбокомпресор и геометрията му , катализатор, ламбда сонди и цялата изпускателна генерация.

Ефектите върху автомобила след карбон почистването са следните:

  • Трайно премахване на въглеродните наслоявания
  • Намаляване шума на двигателя
  • По-бърза реакция в ниските обороти
  • Драстично намаляване на вредните емисии и дим от ауспуха
  • По-добър въртящ момент
  • По-малко износване в двигателя
  • Възможно е намаление на разхода на гориво, заради по-доброто уплътняване в мотора
  • Отпушване на DPF филтъра или катализатора
Ние предлагаме водородно почистване за  бензинови и дизелови двигатели на: леки автомобили, джипове, мотоциклети, трактори и агро техника, строителна и земекопна техника, дизел генератори и плавателни съдове с общ работен обем до 30 000cc.