Бутала и сегменти

Водородно почистване на бутала и сегменти

Защо буталата се замърсяват с въглеродни отлагания?

бутала и сегменти водородно почистване

Най-често замърсяването и натрупването на въглеродни отлагания се получава от лошо гориво, прекомерно впръскване на гориво, некачествен въздушен филтър или изминатия пробег на автомобила. Когато отлаганията станат много те се натрупват най-вече по челата на буталата, което пречи за правилното завихряне на гориво-въздушната смес за да се разпредели равномерно в целия цилиндър. И в другия случай, въглерода се  наслоява по сегментите на буталата и това пречи за по-доброто уплътняване и по-добрата компресия.

Освен това може да се получи и запичане на сегмент  и тогава през него започва да преминава масло, което пък се отразява  негативно на други елементи като, Турбо и неговата геометрия, клапани, DPF филтър или катализатор, защото и те започват да трупат нагари и въглеродни наслоявания. Най-лошото е , че натрупаните карбон частици по сегментите създават многократно по-голямо триене между цилидъра, сегментите и буталото, тъй като карбон частиците са с доста голяма твърдост! Обиконовено за да премахнете тези наслоявания, може да се използват различни добавки за гориво или по-сложния начин е с пълно разглобяване на двигателя, което е труден, дълъг процес и скъп процес, които крие доста рискове.

Как да почистим бутала и сегменти без разглобяване?

бутала и сегменти водородно почистване

Ние предлагаме уникалната услуга водородно почистване на двигател, което с помощта на водород и точно определено количество водна пара, повишава температурата и сублимира наслоените въглеродни депозити. С повишаването и на октановото число на горивото се променя и честотата на работа на мотора, което допринася допълнително за отлепването и изхвърлянето на въглеродните отлагания от буталата и сегментите. С една процедура от 60 минути се почистват също така клапани, Турбо компресор, ДПФ филтър или катализатор. Водородното почистване на двигателя може да ви спести значителни разходи за подмяна на части и да предотврати бъдещи проблеми причинени от нагари и въглеродни налепи.